Mp3 Streaming, Mp3 Download, Mp3 Search Engine

'BRO, TUNANG KAU DAH BARAI AKU TEBUK BANYAK KALI DAH'

by FAFA GEE , at 2017-11-14T07:09:33.000Z , has 707421 play
'BRO, TUNANG KAU DAH BARAI AKU TEBUK BANYAK KALI DAH'

Song Details

Source Youtube.com
Song title 'BRO, TUNANG KAU DAH BARAI AKU TEBUK BANYAK KALI DAH'
Tags video, sharing, camera phone, video phone, free, upload, play, months, days, week
Duration 7:29
Bitrate 128Kbps

"Bro, Tunang Kau Dah Barai Aku Tebuk Banyak Kali Dah" - Bekas BF Tunang Aku..

Aku dah grad UIA. Cerita ini memang cerita yang betul, cerita hidup aku sendiri. Buka nak membuka pekung di dada tetapi ada mesej yang ingin aku sampaikan. 

Di UIA, aku kenal seorang perempuan ini. Dua tahun kami berkawan dan selepas grad, masing-masing mendapat kerja. Jadi kami pun merancang untuk kehidupan yang seterusnya iaitu kahwin selepas grad. 

Alhamdulillah, masing-masing dah dapat kerja. Kemudian kami bertunang selama 3 bulan. 

Sementara itu juga, aku buat perniagaan printing baju dengan rakan. Saja nak menambah duit poket, boleh dibuat belanja kahwin sedikit sebanyak. Selain itu, kami buat bisnes online. Kebanyakkan orang nak order baju akan mesej kitorang terus. 

Tinggal sebulan saja lagi aku nak disatukan dengan tunang. Semua persiapan hampir siap dan semua sudah ditempah. Kad jemputan juga telah diedarkan. Sewa kanopi, bagai semua dah hampir selesai. Tunggu hari kejadian sahaja. 

Malam itu, semua keluarga aku berkumpul berbincang mengenai majlis kahwin aku. Abang-abang dan kakak-kakak aku semua bagi nasihat rumah tangga pada aku, sebelum mendirikan masjid ini semua.

Memandangkan aku anak bongsu dalam keluarga, aku dengar sajalah semua nasihat abang dan kakak. Semua tengah meriah bagi tips dan nasihat itu ini, tiba-tiba aku mendapat panggilan dari nombor yang tidak dikenali. Tetapi tak hairan sangat kerana menyangka itu mungkin panggilan dari pelanggan yang mahu menempah baju. 

Aku jawab panggilan itu, senyap dan tiada salam ataupun hello. Jadi, aku pun tamatkan panggilan. 

"Mungkin salah nombor agaknya?" bisikku dalam hati. 

Tidak berapa lama kemudian, nombor itu menghubungi aku lagi. Kali ini ada suara lelaki yang bertanya. 

"Ini Hafiz ke?"

"Ye,"

"Boleh tak aku nak jumpa dengan kau?"

"Siapa ni?"

"Saya nak tempah baju," katanya.

"Biasanya saya tak jumpa customer kalau nak order baju. Cuma bagi details melalui WhatsApp pun boleh sebab sekarang saya tengah sibuk menguruskan majlis kahwin tak lama lagi. Jadi, tak sempatlah berjumpa," jelas aku. 

Tetapi dia enggan mengalah, dia memujuk aku untuk berjumpa dengannya sebab ada banyak helaian baju yang ingin ditempat dan dia juga memppunyai desing dia sendiri.

"Kalau begitu, nak saya minta tolong rakan niaga saya pergi berjumpa dengan encik. Tak pun, tak payah jumpa pun tak apa. Cakap saja berapa helai yang dimahukan dan design pun encik boleh hantar melalui emel,"

Namun, lelaki itu tak bersetuju. Sekali lagi dia berkeras nak berjumpa dengan aku. 

"Sama saja kalau rakan niaga saya jumpa encik pun. Sebab dia pun tahu selok belok nak order baju," jelas aku lagi. 

"Aku nak bercakap pasal tunang kau," katanya.

Aku tersentak bila dia kata nak bercakap dengan tunang aku. Nak cakap apa?

"Eh? Tadi kata nak order baju. Sekarang nak cakap tunang saya kenapa pula? Saya tak kenal pun encik,"


"Aku kenal kau. Aku cuma nak cakap yang tunang kau tu dah 'rosak'. Dah banyak kali 'main' dengan aku," katanya. 

Aku dengan tiba-tiba menyergah dia dalam panggilan telefon itu.

"Kau tak kenal aku, kau tak kenal tunang aku. Jadi baik kau jangan buat fitnah sebelum aku report polis!" angin kemarahan sudah tiba. 

Lelaki itu cepat-cepat memberitahu aku nama penuh si tunang. Aku menjadi cuak, bagaimana dia boleh mengenali tunang aku? 

"Kalau kau tak percaya, nanti aku WhatsApp gambar," katanya.

Aku terus tamatkan panggilan dan matikan handphone. Fikiran aku menjadi serabut. Iyalah, tiba-tiba saja mendapat panggilan dari orang yang tidak dikenali dan siap beritahu nama penuh tunang, dan cakap tunang kau dah rosak semua siap nak tunjuk bukti semua. 

Aku ambil kunci kereta dan aku keluar dari rumah pada malam itu. 

"Hafiz, jangan keluar lama-lama. Dah lewat malam ni. Orang darah manis tak elok keluar malam," pesan mak dari dalam rumah.

"Hafiz nak lepak dengan kawan jap mak," balas aku. 

Waktu itu dah jam 10.30 malam. Mak aku macam pelik, aku jarang keluar lepak dengan kawan lewat-lewat malam begini. Aku pun tak tahu nak pergi ke mana. 

Dalam hati aku kuat mengatakan tuduhan lelaki itu tadi adalah fitnah. Aku kenal tunang aku. Aku pergi lepak seorang diri di McDonald. Sampai saja di situ, aku hidupkan semula handphone dan ada WhatsApp dari tunang yang bertanya aku di mana sebab mak beritahu dia yang aku keluar tak balik-balik lagi dan call pun tak dapat. Aku hanya sekadar membaca mesej itu tanpa membalasnya.

Kemudian masuk pula mesej dari nombor yang aku tidak kenal, mesej dari lelaki tadi. Banyak gambar yang dihantar kepada aku tetapi aku tak download pad awaktu itu sebab belum bersedia untuk melihat gambar-gambar itu semua. Tetapi hati aku teringin nak tahu.

Aku kuatkan hati jantan aku dengan mendownload semua gambar-gambar itu. 

Ya Tuhan.....! Remuk hati aku pada waktu itu.

SEMOGA MENDAPAT PENGAJARAN DAN IKTIBAR DARI CERITA INI.

Download MP3


iTunes m4a
About
'BRO, TUNANG KAU DAH BARAI AKU TEBUK BANYAK KALI DAH' - written by FAFA GEE , published at 2017-11-14T07:09:33.000Z, categorized as video, sharing, camera phone, video phone, free, upload, play, months, days, week, data is provided by Youtube.
Related posts
Powered by Slimp3